solucions
empresarials

TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ – TIC

Les sigles TIC és l’acrònim de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, també es sol utilitzar NTIC de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació, estem parlant d’eines que permeten connectar persones i màquines, o agrupar programari (software) i maquinari (hardware) necessaris per gestionar la informació.

La manera de gestionar la informació és molt diferent dependent de les necessitats en cada moment, generalment s’intenta centralitzar les dades per facilitar un millor tractament, però de vegades és necessari una mobilitat independent que permeti realitzar tasques lluny del centre de producció.

El teletreball o la gestió remota de les dades necessiten d’aquests sistemes TIC, cada cop és més habituals la utilització de telèfons mòbils, PDA, Tablet PC, etc. que faciliten aquestes tasques de comunicació externa, i ens permeten tenir una oficina mòbil en tot moment.

Els usuaris poden connectar-se per consultar el correu electrònic, documents corporatius, pressupostos, factures, etc. i fins i tot treballar amb els programes de gestió de l’empresa (vegeu ERP, CRM, EXTRANETS).

A nivell de comunicació hi ha diferents modes de connectar-se i dependran de les necessitats de comunicació i serveis necessaris per triar un sistema o un altre:

  1. Xarxes privades punt a punt: permet unir dos ubicacions directament, per exemple central i delegació, únicament son accessibles per personal intern a l’empresa.
  2. Xarxes privades a traves d'internet (VPN): S’utilitzen per connectar-se a la xarxa de l’empresa utilitzant la infraestructura d’Internet, s’utilitzen protocols de seguretat per tal de garantir la confidencialitat de les dades.
  3. Comunicacions sense fils: Es podrien diferenciar les de curt abast com Wi-Fi o WiMax de les de llarg abast com GPRS, UMTS, 3G que faciliten la comunicacions sense fils.

Una bona gestió de les TIC aporta millores i funcionalitats a les empreses utilitzant eines de solucions empresarials, o per millorar la relació amb els clients implementant sistemes de CRM, o millores en els sistemes de producció amb eines de planificació empresarials ERP

 

 

CASOS D'ÈXIT

Hallotex

Hallotex
Hallotex
Client: Hallotex

Tipus:
Disseny i desenvolupament web
Intranets, extranets i campus virtuals

Descripció:
Aplicacións de gestió empresarial - ERP
Gestió de Relació amb els clients - CRM
Eines de planificació i producció

Veure Fitxa veure fitxa

IDFO

IDFO - Institut per el desenvolupament de la Formació i l'Ocupació

BITAC

Bitac - Banc Identificació Tècniques Analítica Clínica
» Veure altres casos d'èxit
 
    Lluert Serveis Telemàtics - c/ Marquès de Campo Sagrado 8, Local 2 - 08015 Barcelona - Tel. 93 533 16 51 - info@lluert.net - Avís Legal - Certificats           linkedin facebook